Kavački klan sjutra pred sudom

Nastavak suđenja

Kavački klan sjutra pred sudom

Nastavak suđenja navodnim članovima Kavačkog klana zakazan je za sjutra, kada se očekuje da će optuženi početi sa izlaganjem odbrane.

U ovom postupku  optuženo je 17 osoba. Među njima su prvooptuženi Slobodan Kašćelan i Igor Božović, koji se terete da su organizovali kriminalnu grupu čiji su se članovi bavili švercom droge, iznudama, zelenašenjem, pranjem novca i davanjem mita.   

Pored prvooptuženih, prema navodima suda u bjekstvu su i  Vladimir Božović, Miloš Radonjić, Siniša Vlahović, Aleksandar Đurišić, Igor Đurišić i Davor Prelević.

U pritvoru su Nikola Andrić, Igor Andrić, Tripo Moškov i Goran Ljubatović, za koje se takođe sumnja da su pripadnici pomenute kriminalne organizacije.

Sa slobode se brane Stefan Brnović, Aleksandra Bogdanović, Đerđ Camaj, takođe obuhvaćeni optužnicom u ovom predmetu.

Predmet u kojem se sudi bivšem komandiru kotorske policije Zlatku Samardžiću i Iliji Dedoviću, bio je u procesu razmatranja povodom mogućeg spajanja sa ovim predmetom.

Na prethodnom ročištu  na optuženičkoj klupi sa “Kavčanima” bio je i Samardžić. Kao optuženi u ovom predmetu  prozvan je i Dedović, ali se nije  pojavio na suđenju.

Suđenje koje je bilo zakazano za 19. oktobar je odloženo jer se nije pojavio specijalnog tužilac Saša Čađenović koji je  dokumentacijom, koja je uredno dostavljena, o tome obavijestio sud.

Tada se advokat Nikole i Igora Andrića, Stevan Damjanović obratio  sudu kazavši da smatra da nema osnova da oni i dalje budu u pritvoru i predložio da im se isti ukine.

Sudija Dragoje Jović je na to kazao da je predmet u kojem se sudi navedenim licima izuzetno složen i da spada u posebnu kategoriju. Na to mu je Damjanović rekao da ako smatra da je konkretan predmet složen onda ga ne razumije.

Jović je opomenu advokata Damjanovića da u daljoj komunikaciji sa njim ne koristi izraze koje je tada upotrebio. On je dodao da je sudu trebalo pet mjeseci da pročita cijeli predmet.

Suđenje koje je bilo zakazano za 19. septembar takođe je bilo odloženo. Razlog tog odlaganja  je neprisutnos prvooptuženih, koji se sada smatraju za lica koja su u bjekstvu.

Prema navodima optužnice, Kašćelan i Božović, krajem maja 2010. godine, organizovali su kriminalnu grupu čiji su se članovi bavili švercom droge, iznudama, zelenašenjem, pranjem novca i davanjem mita.

CdM

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.