Senat usvojio plan razvoja Prijestonice

Danas

Senat usvojio plan razvoja Prijestonice

Senat Prijestonice usvojio je Program razvoja Cetinja u 2018. godini. Danas je održana konstitutivna sjednica Senata Prijestonice kojom je predsjedavao predsjednik Crne Gore Filip Vujanović.

Na sjednici su bili i potpredsjednik Vlade za ekonomsku politiku i finansijski sitem Milutin Simović, predsjednik Crnogorske akademije nauka i umjetnosti, akademik Dragan K. Vukčević, v.d. ministra kulture Zoran Pažin, v.d. rektora Univerziteta Crne Gore, prof. dr Danilo Nikolić, gradonačelnik Prijestonice Aleksandar Bogdanović, predsjednik Skupštine Prijestonice Jovan Martinović i v.d. generalnog sekretara Ministarstva vanjskih poslova Veselin Šuković.

Nakon što je konstatovano da su ispunjeni zakonom propisani uslovi, konstituisan je Senat Prijestonice koji je usvojio Poslovnik o svom radu. 

Senat je konstatovao da je, nakon održane javne rasprave i informisanja Skupštine Prijestonice, gradonačelnik Prijestonice utvrdio Program razvoja Cetinja za 2018. godinu.

"Ovim programom opredijeljeni su projekti kojima se doprinosi otvaranju novih radnih mjesta, razvojni i infrastrukturni, kao i oni koji su u funkciji očuvanja kulturno - istorijskog i prirodnog nasleđa Prijestonice. Takođe su opredijeljeni projekti valorizacije turističkih potencijala kao i ostali  kroz koje će se realizovati program razvoja Prijestonice", saopšteno je nakon sjednice.

Nakon što je Senat usvojio ovaj Program, dostavio ga je Vladi na saglasnost.  

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.