Demos neće izlaziti na novembarske izbore

Zbog "očiglednog izbornog haosa"

Demos neće izlaziti na novembarske izbore

Demos neće izlaziti na novembarske lokalne izbore, saopšteno je iz te partije, i poručeno da će se i dalje zalagati i primjenjivati politiku bojkota rada parlamenta.

“U nastalim okolnostima očiglednog izbornog haosa i potrebe naše stranke za organizacionom konsolidacijom u narednom periodu, Demos neće izlaziti na novembarske lokalne izbore”, saopšteno je nakon sjednice Predsjedništva te partije.

Kako su naveli, Demos će se, zalagati za bojkot kao sredstvo za izlazak zemlje iz duboke krize i “neregularnosti političkog sistema nastalog nakon izbora održanih na dan zvanično objavljenog terorističkog napada i državnog udara”.

Demos je pozvao vladajuću stranku da ispuni tri zahtjeva opozicije u interesu zemlje i građana kako bi se, kako su naveli, unaprijedili izborni zakoni i time stvorili uslovi za regularne izbore. “U protivnom, kako je i saopšteno sa međunarodnog nivoa, svi sljedeći izbori neće biti priznati”.

“Haos sa izbornom materijom sa dimenzijama permanentnih političkih skandala (afera Snimak 2012/2013, “Državni udar” 2016, neprilagođena izborna pravila standardima OEBS-a) se nastavlja, što potvrđuje i činjenica da će se izbori u novembru 2017. godine održati po istim onim pravilima koja od 1. januara 2018. međunarodna zajednica neće više priznavati”, rekli su iz Demosa.

Prema njihovim riječima, ta partija će,  u postojećim uslovima, sada već u konzistentno građanskoj političkoj profilaciji, iskoristiti sljedeći period za jačanje i potpuno konsolidovanje stranke na pomenutim vrijednosnim osnovama.

“Iako do juče pod udarom i otimanjem dva poslanička mandata osvojenih zahvaljujući Demosu, naša stranka će nastaviti svoju misiju moderne, građanske, emancipatorske i evropske stranke koja se bori za prosperitetnu Crnu Goru, demokratske kontrolisane vlasti i pristojnu državu pravila koja će važiti za sve njene građane”, saopštili su iz Demosa.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.