Pućdemonu prijeti hapšenje ukoliko se sjutra ne pojavi u sudu
Karles Pućdemon

Optužen za pobunu i neposlušnost

Pućdemonu prijeti hapšenje ukoliko se sjutra ne pojavi u sudu

Ukoliko se smijenjeni lider Katalonije Karles Pućdemon sjutra ne pojavi pred sudom u Madridu, Španija bi mogla za njim da raspiše evropski nalog za hapšenje.

Španski “El Pais“ navodi da će Španija u tom slučaju tražiti od Belgije, gdje se Pućdemon trenutno nalazi, njegovo izručenje.

Ukoliko se smijenjeni lider Katalonije Karles Pućdemon sjutra ne pojavi pred sudom u Madridu, Španija bi mogla za njim da raspiše evropski nalog za hapšenje

Pućdemon je u Španiji optužen za pobunu, neposlušnost i malverzacije javnim novcem i trebalo bi da se u četvrtak pojavi pred sudom u Madridu. On i ostalih 13 katalonskih zvaničnika trebalo bi da budu saslušani sjutra i u petak.

Pućdemon je u Briselu i njegov advokat je naveo da se neće odazvati pozivu na sud te traži da bude ispitan u Belgiji.

Pink.me

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.