Održana obuka na temu “Sajber bezbjednost – izazovi 21. vijeka”
Sa obuke

U Tivtu i Podgorici

Održana obuka na temu “Sajber bezbjednost – izazovi 21. vijeka”

Obuka na temu „Sajber bezbjednost – izazovi 21. vijeka“ za državne i lokalne službenike i namještenike održana je 29. i 30. oktobra u Opštini Tivat i Glavnom gradu Podgorici.

Šef Odsjeka za infrastrukturne servise u Direkciji za informatičku infrastrukturu Ministarstva javne uprave,  Dušan Krkotić kroz interaktivnu diskusiju sa učesnicima predstavio je aktuelne sajber bezbjednosne prijetnje i izazove, kao i postojeći zakonodavni i institucionalni okvir u predmetnoj oblasti. 

Kako se dodaje iz Ministarstva javne uprave, učesnici obuke su upoznati sa konkretnim primjerima i vrstama sajber napada, kao i o metodama i tehnikama zaštite, a ujedno su pružene smjernice i preporuke za postupanje pri svakodnevnoj upotrebi informacionih tehnologija.

Obuke su dio redovnog Programa obuke za 2017. godinu Uprave za kadrove koje se realizuju u saradnji sa Ministarstvom javne uprave, shodno zaključku Vlade Crne Gore sa sjednice od 29. decembra 2016. godine. 

Cilj obuke je da se doprinese podizanju nivoa sajber bezbjednosne kulture državnih i lokalnih službenika i namještenika u skladu sa preporukama međunarodnih partnera i obavezama koje proističu iz integracionih procesa Crne Gore.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.