Tužilaštvo ispituje poslovanje gradonačelnika Mojkovca
Ivan Ašanin

Po prijavi Ašanina

Tužilaštvo ispituje poslovanje gradonačelnika Mojkovca

Nakon krivične prijave koju je podnio predsjednik mojkovačkog odbora Građanskog pokreta URA mr Ivan Ašanin, Osnovno državno tužilaštvo u Bijelom Polju je pokrenulo postupak povodom sumnje da je predsjednik Opštine Mojkovac i nosilac izborne liste DPS-a Dejan Medojević, na nezakonit nači dodijelio opštinska sredstva direktorici Turističke ogranizacije (TO) Magdaleni Mrdović za renoviranje stana u Sutomoru.

Ašanin ukazuje da je odlazećeg predsjednika Opštine za nosioca liste “preporučila bespogovorna poslušnost šefu kriminalnog režima i zapažena uloga u aferi Snimak”.

“Optužbe vezane za marginalne nepravilnosti, jesu blijed pokušaj zamjene teza, svojstven sve nervoznijoj družini DPS-a. Imali ste više nego dovoljno vremena I potrošili ga uzaludno, da zajedno sa vašom UDBA-om pročešljate sve papire, vezane za moje ranije djelovanje, koji su oduvijek bili - čisti kao suza. Međutim, sada kada vidite da vas ni ta UDBA, koja vas je dovela na trenutni položaj, ne može spasiti sigurnog političkog nokauta, onda upućujete vapaje očajnika”, ukazao je Ašanin.

Ašanin podsjeća da je Medojevićeva malverzacija vidljiva i u finansijkom planu Turističke organizacije (TO), u kome “ne postoji stavka koja se odnosi na rješavanje stambenih pitanja zaposlenih, a posebno ne za stanove koji se nalaze u Sutomoru”.

“Međutim, ovo je samo prva u nizu nezakonitosti, za koje će foteljaši iz DPS-a odgovarati nakon sigurnog poraza 26. novembra. Odgovaraćete, gospodine Medojeviću, zajedno sa svojom kriminalnom družinom i za sječu rijetke i skupe vrste drveta - muleke, čiji kubni metar košta nekoliko stotina eura. Za drveće koje ste posjekli, zbog izgradnje izmišljenog puta bez odobrenja NP, a sve pod izgovorom da brinete za Mojkovac i Sinjajevinu”, ukazao je Ašanin.

Ašanin je ukazao da će ovo biti poseban predmet pažnje javnosti, ali i državnih organa, kada mojkovačka URA bude objavila sve podatke koje potvrđuju “nevjerovatne zloupotrebe Medojevića i njegovih saradnika, pa će biti dovoljno posla i za Specijalno državno tužilaštvo (SDT)”.

“U maniru jednog zvaničnika, koji je u borbi za pravdu odgovorio drugoj strani - spremio sam odgovor u tri toma, gospodine Medojeviću. Iako prijetite, u svojim blijedim i bespomoćnim pokušajima da se izdignete iznad zakona, to je samo dokaz vase nemoći”, ukazao je Ašanin.

On je zaključio da ”mojkovačka družina DPS-a sigurnim korakom napreduje od Osnovnog, do Specijalnog državnog tužilaštva”, kao i da broje posljednje dane na funkcijama koje godinama uzurpiraju.

 

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.