Sipala mužu otrov u mlijeko pa ubila 17 članova porodice
Ilustracija

Osveta zbog udaje na silu

Sipala mužu otrov u mlijeko pa ubila 17 članova porodice

Pakistanska policija uhapsila je tek udatu ženu nakon optužbi da je u pokušaju da mlijekom otruje supruga ubila 17 članova šire porodice.

Načelnik lokalne policije Sohail Habib Tajak izjavio je da je sudija dozvolio policiji da ispituje ženu dvije sedmice kako bi utvrdili da li je odluka da otruje muža bila njena ili je njen ljubavni partner natjerao na to, javlja Anadolija.

Tajak je naveo da je žena udata protiv svoje volje u septembru u jednom selu u blizini grada Ali Pura, 100 kilometara južno od Multana u istočnoj provinciji Punjab.

Kazao je da nije bila srećna zbog udaje i da se htjela vratiti roditeljskoj kući. 

Ona je navodno nabavila otrov od svog ljubavnika prošle sedmice i pomiješala ga sa mlijekom za supruga, koji nije želio da ga popije.

 Međutim, njena svekrva je kasnije upotrijebila mlijeko kako bi napravila tradicionalno piće od jogurta i poslužila ga grupi od 27 članova šire porodice koji su izgubili svijet, a potom hospitalizovani.

Njih 17 je umrlo od posljedica trovanja, a 10 se nalazi na liječenju, rekao je policijski zvaničnik. 

Optužena se u utorak pojavila pred sudom u Muzafararhu, a novinarima je rekla da je bila nezadovoljna odlukom svojih roditelja da je udaju bez njene volje.

Mnogi roditelji u Pakistanu ugovaraju brakove za svoje kćerke, ali incidenti poput ovog su rijetki. 

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.