Kaznu zbog nedolaska opozicije u Skupštinu daće građani na izborima
Ivan Brajović

Brajović poručio

Kaznu zbog nedolaska opozicije u Skupštinu daće građani na izborima

Predsjednik Skupštine Ivan Brajović, kaže ne spori da su danas izazovi brojni, i dodaje da bi volio da imamo puni saziv parlamenta. Smatra da će jedinu pravu kaznu, zbog nedolaska opozicije u Skupštinu, dati građani na izborima.

Brajović je na predavanju na UDG-u saopštio da nije pristalica rigidnijih sankcija zbog bojkota, objašnjavajući da je Administrativni odbor zadužen da u vezi sa tim ispita praksu i uporedna iskustva drugih zemalja.

Na pitanje kako vidi današnji parlament, Brajović podsjeća da je odnos 42-39 poslanika ( vlast-opozicija) i navodi da Skupština normalno funkcioniše. “Donosimo zakone, izvještaje... Nema više ništa po ladicama i policama. Naravno, negdje je potrebno dvije trećine za odlučivanje. Ukoliko ih nemamo nećemo odlučivati", kazao je Brajović.

On navodi da ostaje poziv opoziciji da se vrati u Skupštinu, ali da njihov uslov za ponavljanje izbora ne stoji.

"Jedino DF ima snagu da im neko ne zamjeri (zbog toga što su došli u parlament) da žele da sarađuju sa vlašću. Ostali se možda plaše toga", ocijenio je prvi čovjek Skupštine.

Brajović naglašava da je Crna Gora uspjela da sačuva multivjerski sklad i poručio studentima da se to, kako je rekao, ne podrazumijeva već da to moraju da njeguju.

"Jedan od najvećih naših uspjeha, nakon referenduma 2006, je naše članstvo u NATO-u. Ostao nam je još jedan vanjski cilj, a to je članstvo u EU. Vjerujem da ćemo biti prva naredna članica Unije" , kazao je Brajović.

Rtcg

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.