Majci koja je  brutalno pretukla ćerku prijeti do pet godina zatvora

Oduzeto joj starateljstvo

Majci koja je brutalno pretukla ćerku prijeti do pet godina zatvora

Petogodišnja djevojčica sa snimka koju je majka brutalno pretukla, sada se nalazi kod oca, gdje će trajno i ostati, potvrdili su u Centru za socijalni rad Velika Kladuša.

Kako saznaju mediji, sudeći prema Krivičnom zakonu FBiH, nemilosrdnoj majci prijeti kazna zatvora i do pet godina.

- Dijete je preuzeo otac. Sud je sve riješio sudskom odlukom u roku od dva dana i dijete trajno povjerio ocu - kazali su u Centru za socijalni rad za "Nezavisne novine".

Prema njihovim riječima, snimak zlostavljanja nastao je u avgustu ove godine, a ko ga je napravio - nije im poznato.

Radi se o majci Danijeli D. iz Velike Kladuše, koja se s biološkim ocem djevojčice razišla, a djevojčica je prije sudske odluke živjela s njom i njenim sadašnjim partnerom.

U Tužilaštvu USK kazali su da je utvrđeno da je 18. septembra ove godine zaprimljen izvještaj protiv osobe D. D. zbog nasilja u porodici, te da, s obzirom na to da je u konkretnom slučaju oštećeno dijete, nisu u mogućnosti dati opširnije informacije. Sudeći prema pomenutom zakonu, majka bi mogla da bude kažnjena od jedne do pet godina robije.

Avaz.ba

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.