Pljevljak zbog novca na smrt pretukao tetku
Ilustracija

Ubistvo u Podgorici

Pljevljak zbog novca na smrt pretukao tetku

Profesorka u penziji, Durija Durka Pojatić (78), ubijena je juče popodne u svom stanu u Bulevaru Svetog Petra Cetinjskog u Podgorici. Policija je sinoć oko 19.45 sati uhapsila njenog bratanića Emila Sarvana (39) iz Pljevalja , osumnjičenog za to ubistvo.

Jeziv prizor u stanu profesorke, koja je poslije smrti muža živjela sama, zatekli su njen rođak i prijateljica.  Ona se čudila što joj prijateljica ne otvara vrata i ne javlja se na telefon, a bile su se dogovorile da zajedno idu kod ljekara. Zbog toga je pozvala rođaka Pojatićeve, koji ima ključ od stana Pojatić.

Oni su ispričali “Vijestima” da su naišli  na razbacane i polomljene stvari  kada su otključali vrata. Krv je bila svuda. U spavaćoj sobi na krevetu je ležala  mrtva žena, a pored nje sjedio je njen bratanić Sarvan. 

Tada je, navodno, njima kazao da je “došao da vidi šta je tetki”.

Njih dvoje su odmah izašli iz stana i pozvali policiju.  Policija ga je zatekla u sobi i  stavila mu lisice na ruke. 

U policiji sumnjaju da je Serman do smrti udarao tetku rukama, nogama i raznim predmetima, kako bi od nje uzeo novac koji je čuvala u stanu, pišu Dnevne novine.

Nezvanično, kod osumnjičenog je prilikom hapšenja nađen dio novca, što potvrđuje sumnje da je ubistvo motivisano koristoljubljem.

Iz policije je saopšteno da je tijelo Pojatić nađeno oko 15 časova. Odmah je obaviještena dežurna tužiteljka Višeg državnog tužilaštva Tanja Begović koja je, sa policijom i forenzičarima, obavila uviđaj. Pregled tijela ubijene Pojatić pregledala je i patolog Dragana Čukić koja će danas obaviti obdukciju. 

Ubijena profesorka imala i ranije problema sa bratanićem. Njena prijateljica i rođak su ispričali da je on ranije često dolazio kod nje i da mu je ona pomagala dajući mu novac.

Međutim, on je navodno postao  nezajažljiv i stalno je tražio više. Zbog toga se ona ljutila  i žalila se   njegovim roditeljima zbog takvog ponašanja.

Prije dvadesetak dana intervenisala je i policija, zato  što je nasrtao  na nju. 

Vijesti/Dnevne novine

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.