Bjelopoljac zainteresovan za kupovinu imovine Bjelasice Rade

Dostavljena jedna ponuda

Bjelopoljac zainteresovan za kupovinu imovine Bjelasice Rade

Na oglas za prodaju imovine bjelopoljske Bjelasice Rade u stečaju dostavljena je jedna ponuda, saopšteno je iz Privrednog suda.

- Za kupovinu cjelokupne imovine po početnoj cijeni od 2,55 miliona eura dostavljena je ponuda Elmira Bektaševića iz Bijelog Polja - kaže se u saopštenju Privrednog suda.

U ponudi je navedeno da je uslovljena dobijanjem koncesije za izvorišne vode, da ponuđač nema novca, ali da namjerava da traži kredit od institucija države. Dodaje se i da ponuđač nije dostavio dokaz o uplati depozita od pet odsto tražene cijene.

Stečajni upravnik će se o ponudi izjasniti u roku od osam dana.

Ovim se oglasom prodaje objekat fabrike za flaširanje vode površine tri hiljade kvadrata za 1,1 milion, mašine, oprema i vozila za 857 hiljada i cjevovod od Lješnice dužine sedam kilometara za 84 hiljade eura.

Zemljište u Lješnici površine dvije hiljade kvadrata prodaje se za 5,4 hiljada eura, zemljište u krugu fabrike za 246 hiljada, a u krugu stare pekare za 209 hiljada eura.

Stečaj je u Bjelasici Radi pokrenut u maju ove godine na zahtjev radnika, koji nijesu primali zarade.

Stečajna uprava priznala je potraživanja od 1,7 miliona eura, a kao neosnovane odbila 1,8 miliona.

Najviše priznato pojedinačno potraživanje je Poreske uprave od milion eura, a ovoj instituciji pripada i 1,8 miliona eura nepriznatog potraživanja.

Stečajna uprava nije priznala ni 690 hiljada eura potraživanja kompanijskog sindikata.

Pobjeda

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.