Prosječna plata u septembru 511 eura
Ilustracija

Monstat

Prosječna plata u septembru 511 eura

Prosječna zarada bez poreza i doprinosa u septembru je u Crnoj Gori iznosila 511 eura i bila je 0,4 odsto veća u odnosu na avgust, podaci su Zavoda za statistiku (MONSTAT).

Prosječna zarada bez poreza i doprinosa u poređenju sa istim prošlogodišnjim mjesecom porasla je dva odsto, a u odnosu na prosječnu neto zaradu u prošloj godini 2,4 odsto. 

Prosječna bruto zarada u septembru je iznosila 767 eura. 

Prosječne neto zarade u septembru su u odnosu na avgust porasle u sektorima umjetnost, zabava i rekreacija 5,5 odsto, poslovanje sa nekretninama 4,4 odsto, snabdijevanje električnom energijom 3,7 odsto, vađenje ruda i kamena 3,1 odsto, usluge smještaja i ishrane 2,2 odsto, ostale uslužne djelatnosti 1,8 odsto. 

Pad je zabilježen u sektorima poljoprivreda, šumarstvo i ribarstvo 5,5 odsto, informisanje i komunikacije 1,9 odsto, obrazovanje 0,8 odsto, državna uprava i odbrana 0,3 odsto.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.