Berlin proglasio elementarnu nepogodu zbog oluje (VIDEO)
Foto: Rojters

Obustavljene željezničke linije

Berlin proglasio elementarnu nepogodu zbog oluje (VIDEO)

Vlasti su danas proglasile stanje elementarne nepogode u Berlinu gdje vatrogasci nastoje da otklone posljedice oluje koja je opustošila ulice glavnog grada Njemačke.

Jedna osoba je teško povrijeđena kada se na nju srušila skela, a jak vjetar je srušio krov stambene zgrade i čupao drveće, prenijela je agencija DPA.

Brojne željezničke linije na sjeveru i centralnom dijelu Njemačke, ka Bremenu, Hamburgu, Berlinu, Drezdenu i Lajpcig su obustavljene, rekao je portparol Njemačke željeznice (DB).

U Hamburgu je rijeka Elba probila nasip. Spasilačke ekipe blokirala je okolne ulice kako bi osigurali da voda ne prodre u podzemni parking. Vatrogasci su zbog oluje pozvani na 500 intervencija. 

U olujnom nevremenu koje od jutros traje u Srednjoj Evropi sa udarima vjetra i od 160 kilometara na čas, poginula su dvojica vozača na zapadu Poljske, a u Češkoj muškarac i žena na ulici kada se na njih srušilo drvo.

Oluja Havijer, koja je pogodila Njemačku početkom mjeseca, odnijela je sedam života.

Beta

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.