Uprava carina u septembru naplatila 63,25 miliona eura
Ilustracija

11,07 odsto više nego prošle godine

Uprava carina u septembru naplatila 63,25 miliona eura

Uprava carina u septembru je naplatila 63,25 miliona eura neto prihoda, 11,07 odsto više nego u istom prošlogodišnjem periodu.

Prema podacima objavljenim na sajtu Uprave carina, od ukupno naplaćenih prihoda u septembru, na porez na dodatu vrijednost (PDV) pri uvozu se odnosilo 35,2 miliona eura, na akcize 25,7 miliona, na carinu 2,15 miliona, na porez na kafu 185,37 hiljada eura, a na ostale prihode 3,4 hiljade eura.

Iz Uprave je objašnjeno da je u septembru naplaćeno 65,15 miliona eura, ali da je bilo carinskih povraćaja sredstava u iznosu od 58,6 hiljada eura i akciznih u iznosu od 1,84 miliona eura.

U strukturi naplaćenih akciza najviše je zastupljena akciza na mineralna ulja, njihove derivate i supstitute sa 62,32 odsto, zatim na duvanske proizvode 27,57 odsto, a na alkohol i alkoholna pića 7,04 odsto.

Ostale prihode, kako je objašnjeno, između ostalih, čine primici po osnovu novčanih kazni u prekršajnom postupku, prihodi od prodaje carinske robe, kamate za neblagovremeno plaćanje carine i carinskih dažbina.

Rtcg/Mina biznis

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.