Demokrate BP: Kome je u interesu da ne radi fabrika mineralne vode?

Sunovrat bisera Bijelog Polja i ponosa Crne Gore

Demokrate BP: Kome je u interesu da ne radi fabrika mineralne vode?

Jedini proizvođač mineralne vode u Crnoj Gori Bjelasica Rada nije bio podoban za opstanak, jer očigledno interesi pojedinaca, postavljeni ispred državnih interesa nijesu bili takvi da se nastavi poslovanje, već se daje prednost stranim proizvođačima mineralne vode na našem tržistu, saopšteno je iz OO Demokratske Crne Gore Bijelo Polje.

"Bijelo Polje je grad koji je poznat još u vrijeme stare Jugoslavije kao industrijski centar. Jedna od prestižnih fabrika, gigant Jugoslavije, biser Bijelog Polja i ponos Crne Gore, fabrika mineralne vode Bjelasica Rada poslovala je pozitivno sve do privatizacije kada je postala AD (akcionarsko društvo), a njen većinski vlasnik Eurofond, na čijem čelu se nalazi kontroverzni biznismen  Veselin Barović. Od privatizacije fabrika doživljava sunovrat u poslovanju, a radnici se dovode na „prosjački štap“", navode Demokrate.

Smatraju da jedini proizvođač mineralne vode u Crnoj Gori nije bio podoban za opstanak, jer očigledno interesi pojedinaca, postavljeni ispred državnih interesa nijesu bili takvi da se nastavi poslovanje, već se daje prednost stranim proizvođačima mineralne vode na našem tržistu.

"Pored svih činjenica koje smo naveli interesuje nas samo jedno, kome je u interesu da nemamo proizvodnju mineralne vode? Kome je bilo u interesu da se izgubi koncesija za mineralnu vodu? Da li se isti ti koji su prouzrokovali propast fabrike pitaju koliko je domaćinstava ugroženo i dovedeno na rub egzistencije? Da li se zapitaju šta njihova djeca imaju za obrok? Da li se zapitaju mogu li da ih školuju? Od čega žive? Jedina jasna slika koju ste poslali jeste da Vam je cilj ogoliti društvo, napraviti siromašnu populaciju sa kojom ćete moći da manipulišete i pred izbore udijelite džak brašna, novčanu pomoć ili eventualno drva", saopštavaju Demokrate.

Pozvali su i potpredsjednika Vlade Milutina Simovića, kao kompetentnog da konačno da  odgovor na svoju izjavu 23. marta ove godine „Došli smo do dogovora koji smo i najavljivali, a to je da u narednom periodu, treba da realizujemo ono što je opredjeljenje države i potrebe radnika-da fabrika radi?“

Dokle ste stigli sa pokretanjem proizvodnje? - upitale su bjelopoljske Demokrate.
 

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.