Vandali provalili u crkvu kod Nikšića i u njoj izvršili nuždu
Vandali oskrnavili hram

Skrnavljenje hrama u Vraćenovićima

Vandali provalili u crkvu kod Nikšića i u njoj izvršili nuždu

Za sada nepoznate osobe su u noći između srijede i četvrtka provalili i oskrnavili Saborni hram Svetog Georgija u Vraćenovićima kod Nikšića, na graničnom pojasu Crne Gore i Republike Srpske.

Nepoznati počinilac ili više njih polomili su jedan od prozora na hramu gdje su ušli, izvršili premetačinu, otuđili iz oltara pribor za pričešće bolnih, nekoliko ikona novijeg datuma, i nažalost izvršili nuždu u hramu.

okt222017vracenovici3

Kako je saopšteno iz Eparhije budimljansko-nikšićke slučaj je prijavljen policiji Nikšića, čiji su pripadnici izvršili uviđaj.

Ovaj hram je treći put na meti vandala, prošle godine su otuđena dva kandila i kašika za pričešće.

okt222017vracenovici4

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.