I ZVANIČNO: Danci mogu da uzgajaju kanabis
Ilustracija

Počelo prijavljivanje

I ZVANIČNO: Danci mogu da uzgajaju kanabis

Kompanije su počele da se prijavljuju regulatoru za lijekove u Danskoj za gajenje kanabisa čija će upotreba sledeće godine biti dozvoljena u medicinske svrhe u toj zemlji.

Danska medicinska agencija dobila je 13 prijava za gajenje kanabisa koji će se koristiti pri liječenju raka i multipleks skleroze, prenosi britanski radio BBC, navodi Beta.

Upotreba kanabisa biće dozvoljena od januara 2018, u okviru četvorogodišnje probe.

Ljekari će moći da ga prepišu pacijentima radi olakšavanja tegoba, prenosi Kopenhagen post.

Mjesečna količina kanabisa za jednog bolesnika sada košta i po 935 dolara, a očekuje se da će cijena opasti kada bude kanabisa iz domaće proizvodnje.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.