Sveštenik osvojio 4. mjesto na Prvenstvu bodibildera pa sad vjernike moli za oproštaj
U zdravom tijelu zdrav duh

Bodibilder u mantiji

Sveštenik osvojio 4. mjesto na Prvenstvu bodibildera pa sad vjernike moli za oproštaj

Oduševljenje Poljaka i velika slava „bodibildera u mantiji“ u medijima i na društvenim mrežama, rimokatoličkog sveštenika Artura Kapronja, paroha Osječnjice na jugozapadu Poljske, trajali su svega nekoliko dana, dok mu velikodostojnici nisu zabranili dalja takmičenja zbog napisa u tabloidima.

Svešteniku Arturu Kapronju bodibilding je dugogodišnji hobi, a takmičenja i uspjesi koje postiže Poljskoj katoličkoj crkvi i njegovim nadređenim biskupima iz Legnjice nisu smetali, čak su podržavali bavljenje sportom po poslovici „u zdravom tijelu zdrav duh“, sve dok u nedelju poljska privatna televizija TVN nije objavila izvještaj i snimak sa prvenstva bodibildera juniora i veterana i obavijestila da je četvrto mjesto zauzeo katolički sveštenik.

13435422107701201234637044655045486051974ncopy670x447Artur Kapronj

Sam Kapronj je na svom profilu na Fejsbuku objavio da će se takmičiti i pozvao svoje vjernike da navijaju za njega, a snimak TVN preuzeli su odmah gotovo svi mediji i ubrzo je počeo da dobija lajkove na društvenim mrežama.

Radost i ponos navijača i vjernika trajala je međutim kratko, do četvrtka kada je biskup Zbignjev Kjernjikovski pozvao Kapronja da ga izgrdi što pred vjernicima i cijelom Poljskom paradira obnaženog tijela u gaćama i dalja takmičenja mu zabranio, prenosi RTS pozivajući se na Betu.

„Shvatio sam svoju grešku da sam time što sam učestvovao na Prvenstvu bodibildera Poljske i time što su snimak objavili mediji sablaznio vjernike i molim ih za oproštaj“, objavio je posle toga na Fejsbuku popularni sveštenik.

Dok nije izbila afera na profilu bodibildera u mantiji na Fejsbuku, pojavljivali su se uglavnom pozitivni komentari i izrazi zahvalnosti vjernika što svojim primjerom i njih podstiče da misle i na svoje zdravlje i počnu da se bave nekim sportom.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.