Uhapšeni osumnjičeni za dvije krađe izvedene na drzak i opasan način
Ilustracija

Herceg Novi

Uhapšeni osumnjičeni za dvije krađe izvedene na drzak i opasan način

Službenici CB Herceg Novi su rasvijetlili krivično djelo teška krađa na naročito drzak ili opasan način u pokušaju počinjeno u mjestu Baošići 25.oktobra na štetu Z.D. i krivično djelo krađa počinjeno 25.oktobra u mjestu Kumbor na štetu T.T, i tom prilikom lišili slobode I.R. (38) iz Podgorice i T.R. (30) državljanina Republike Srbije sa prebivalištem u Podgorici, zbog sumnje da su počinili ova krivična djela, saopšteno je iz Uprave policije.

"I.R. i T.R. su 25.oktobra kako se sumnja, u Heceg Novi došli motornim vozilom marke „Fiat marea“ barskih registarskih oznaka. Dolaskom u mjesto Kumbor oni su, sumnja se, iz kuće T.T. otuđili novčanik sa ličnim dokumentuma i kreditnom karticom kao i naočare za vid.

Nadalje, oni su, kako se sumnja, istog dana oko 22 sata i 15 minuta došli u naselje Bošići i ušli u kuću Z.D, koristeći priliku dok su oštećeni spavali. I.R. je tom prilikom imao fantomku na glavi. Ostećena ih je zatekla u hodniku svoje kuće nakon čega se ova lica udaljavaju u nepoznatom pravcu", saopšteno je iz Uprave policije.

Odmah po prijavi događaja, službenici CB Herceg Novi su preuzeli sve mjere i radnje u cilju rasvijetljavanja ovih krivičnih djela i tom prilikom pronašli predmnetno vozilo „Fiat marea“, u kojem su pronađena lična dokumenta, kreditna karica i naočare za vid koje pripadaju T.T, kao i fantomka, nož, fotoaparat i  pvc kesica sa sadržajem biljne materije tamnozelene boje za koju se sumnja da je opojna droga marihuana, manje količine. I.R. i T.R. su lišeni slobode.

Otuđene stvari su vraćene vlasniku.

O događaju je obaviješten državni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu   Herceg Novom, koji je naložio da se ova lica liše slobode i da mu se privedu uz krivičnu prijavu zbog postojanja osnovane sumnje da su počinila krivično djelo teška krađa na naročito drzak ili opasan način u pokušaju i krivično djelo krađa.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.