Šalterska radnica i radnik obezbjeđenja ukrali 68 000 eura, pa prijavili pljačku
Foto: M. Sekulović, Večernje novosti

Krađa novca u Prvoj banci u Andrijevici

Šalterska radnica i radnik obezbjeđenja ukrali 68 000 eura, pa prijavili pljačku

Beranska policija rasvijetlila je istog dana krađu novca iz Filijale „Prve banke“ u Andrijevici koja je izvršena juče ujutru, i povodom toga uhapsila dvije osobe, šaltersku službenicu i radnika obezbjeđenja koji su zaposleni u ovoj banci.

"Dva lica – D.K.M. (34) iz Andrijevice, zaposlena kao šalterska službenica u ovoj Filijali „Prve banke“, i radnik zaštitarske firme koji je takođe bio angažovan u ovom objektu, P.M. (34) iz Andrijevice, su lišena slobode. Oni su lišeni slobode istog dana, dakle juče u večernjim časovima. Sumnja se da je novac otuđio pomenuti radnik zaštitarske firme, P.M, koji radi na poslovima obezbjeđenja Filijale ove banke, a da je radnica zaposlena u ovoj Filijali, D.K.M, omogućila da se desi otuđenje novca jer je ključ od trezora kojim je bila zadužena držala na nepropisnom mjestu", saopšteno je iz policije.

 Za novcem, u iznosu od oko 68.000 eura, se traga.

U radu na rasvjetljavanju ovog krivičnog djela učestvovali su Odjeljenje bezbjednosti Andrijevica i Odsjek za suzbijanje privrednog kriminaliteta Sektora kriminalističke policije.

Naime, kriminalistička obrada, koja je sprovedena u koordinaciji sa nadležnim tužiocem, upućuje na sumnju da D.K.M. počinila krivično djelo pronevjera na način što je kao zaposleni referent na šalteru Filijale „Prve banke“ u Andrijevici prisvojila novac koji joj je povjeren na radu u ovoj banci i tako omogućila sticanje protivpravne imovinske koristi P.M, radniku obezbeđenja ove banke.

"Ona je, kako se sumnja, konkretno ključ od trezora kojim je bila zadužena kao radnik banke, a iz kojeg je otuđen novac, držala na nepropisnom mjestu u Filijali ove banke. Pošto je ključ bio na dostupnom mjestu, a ne kod D.K.M, osumnjičeni P.M. je, sumnja se, otključao trezor tim ključem i otuđio novac", saopšteno je iz policije.

Sumnja se da je P.M. počinio krivično djelo teška krađa na način što je kao radnik obezbeđenja u Filijali „Prve banke“ u Andrijevici, koristeći to što nije bilo napajanja električnom energijom od  09,30 do 11,30 časova u Andrijevici, iskoristio originalni ključ od trezora, kojim je bila zadužena D.K.M, a znajući gdje se ključ nalazi, i njime otključao trezor ove Filijale iz kojeg je otuđio  novac u iznosu od 67.618,86 eura i 300 kanadskih dolara.

"P.M. je, sumnja se, da bi prikrio tešku krađu koju je počinio, napravio oštećenja na vratima trezora i ulaznom dijelu trezora i tako fingirao razjbojništvo. On je Odjeljenju bezbjednosti Andrijevica oko 11sati i 35 minuta lažno prijavio da je nad njim počinjeno razbojništvo uz prijetnju oružjem, od strane nepoznate maskirane osobe. P.M. je, kako se sumnja, otuđeni novac u navedenom iznosu sakrio a policija preduzima aktivnosti kako bi ga pronašla i vratila vlasniku", saopšteno je.

Osumnjičeni D.K.M. i P.M. su, uz posebni izvještaj kao dopunu krivične prijave prethodno podnijete po nepoznatom počiniocu, danas privedeni državnom tužiocu u Osnovnom državnom tužilaštvu u Beranama. 

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.