Vozio 199km/h gdje je ograničenje 80 km/h, oduzeta mu vozačka dozvola
Ilustracija

Prekršajna prijava Cetinjaninu

Vozio 199km/h gdje je ograničenje 80 km/h, oduzeta mu vozačka dozvola

Službenici Grupe za bezbjednost saobraćaja su, 25.oktobra oko 21 sat i 30 minuta na magistralnom putu Cetinje – Podgorica u mjestu Gospoština zbog prekoračenja brzine zaustavili vozilo marke „BMW“ cetinjskih registarskih oznaka kojim je upravljao mladi vozač J.V. (21) iz Cetinja.

"Uređajem za evidentiranje prekršaja u pokretu snimljena je brzina od 199 km/h, gdje je ograničenje 80 km/h, iako je najveća dozvoljena brzina za vozila kojima upravljaju mladi vozači i vozači početnici ograničena na 70 km/h shodno odredbama Zakona o bezbjednosti saobraćaja na putevima. Protiv J.V. je podnijeta prekršajna prijava i privremeno mu je oduzeta vozačka dozvola do okončanja postupka", saopšteno je iz Uprave policije.

Pripadnici saobraćajne policije tokom prethodnog dana zbog počinjenih prekršaja iz oblasti bezbjednosti drumskog saobraćaja na crnogorskim putevima, izdali su 487 prekršajnih naloga, podnijeli 67 prekršajnih prijava, oduzeli 41 vozačku dozvolu, kao i 4 para registarskih oznaka.

"Takođe, lišeno je slobode 10 vozača zbog vožnje pod uticajem alkohola u koncentraciji većoj od 1g/kg.

Upozoravamo sve nesavjesne učesnike u saobraćaju da će pripadnici saobraćajne policije i u narednom periodu nastaviti sa pojačanim aktivnostima, kako bi omogućili veći stepen bezbjednosti svih učesnika u saobraćaju", saopšteno je iz UP.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.