Predrag Sekulić

Sekulić o negativnom mišljenju DRI

"Nema opravdanja za ono što se dešavalo sa novcem građana"

Nalaz DRI, koja je dala negativno mišljenje na usklađenost poslovanja Skupštine sa zakonima, je vrlo zabrinjavajući i nema opravdanja za ono što se dešavalo sa novcem građana, ocijenio je za Pobjedu predsjednik Odbora za ekonomiju Predrag Sekulić.

- Vjerujem da ćemo uskoro biti u prilici da svoje viđenje „poslovanja“ Skupštine u prošloj godini daju i neki drugi državni organi – kazao je Sekulić.

U izvještaju državne revizije konstatovano da 239 putnih naloga za koje je isplaćena akontacija od 120.785 eura nijesu razduženi.

Isplatu putnih naloga ispituje Tužilaštvo po prijavi Skupštine od 9. januara, a DRI je svoj izvještaj takođe proslijedila tužilaštvu.

Predsjednici parlamenta u 2016. bili su Ranko Krivokapić do 19. maja, Darko Pajović od 2. juna do 7. novembra i Ivan Brajović od 24. novembra.

Pravo raspolaganja novcem iz budžeta imale su osobe ovlašćene za punovažno potpisivanje - za ovjeravanje Vjera Prelević, za podizanje gotovine Tamara Čađenović.

Sekulić je Pobjedi kazao da su sve državne institucije, posebno Skupština kao najviše zakonodavno tijelo, dužne, prema Ustavu i zakonima, da se sa pažnjom dobrog domaćina odnose prema budžetskim sredstvima.

On je najavio da će Odbor uskoro raspravljati o izvještaju DRI.

- Taj izvještaj je dio godišnjeg izvještaja DRI koji će biti dostavljen Skupštini do kraja oktobra. On sadrži izvode iz svih revizija u periodu oktobar 2016 - oktobar 2017. i Odbor će ga razmatrati zajedno sa završnim računom budžeta za prošlu godinu. Vjerujem da će se na dnevnom redu odbora naći do kraja novembra, a na plenarnoj sjednici skupštine tokom decembra - najavio je Sekulić za Pobjedu. 

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.