Bruka Mihajlovića: Ko je Ana Frank?
Siniša Mihajlović

Bruka Mihajlovića: Ko je Ana Frank?

Trener Torina Siniša Mihajlović izjavio je da da ne zna ko je bila Ana Frank, čiji su lik iskoristili navijači Lacija za antisemitske uvrede.

Lacijali su izazvali buru jer su koristili nalepnice sa likom Ane Frank u dresu rivala Rome, posle čega je Fudbalski savez Italije odlučio da u narednom kolu sve utakmice krenu minutom ćutanja i čitanjem odlomaka njenog dnevnika, prenosi B92.

"Navijači Lacija napali su Anu Frank sa Rominim dresom? Ne znam ništa o tome, ko je Ana Frank?", izjavio je Mihajlović na konferenciji za medije pred duel Torina i Fiorentine, a prenosi Fudbal Italija. 

Kada mu je italijanski novinar objasnio da je ona bila jevrejska djevojčica koja je pisala dnevnik o svom skrivanju od Nacista tokom Drugog svjetskog rata u Amsterdamu, prije nego što je ubijena u koncentracionon logoru, Mihajlović je iznenadio sve riječima da nije čuo za nju. 

"Stvarno ne znam, nisam upućen u tu temu, izvinite", dodao je zbunjeni Mihajlović. 

Rimski Lacio, za koga je igrao Mihajlović u periodu od 1998. do 2004. godine, odlučio je da zbog ispada svojih navijača svake godine u logor u Aušvic pošalje 200 mladih pristalica kluba kako bi se edukovali na licu mjesta. 

Inače, navijači Lacija poznati su kao pripadnici političke "desnice", često propagirajući fašizam na tribini stadiona Olimpiko.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.