Uhapšen Podgoričanin, pronađen kilogram skanka
Ilustracija

Uhapšen Podgoričanin, pronađen kilogram skanka

Podgoričanin I.A. (20) uhapšen je zbog sumnje da se bavi uličnom prodajom droge. Pretresom stana ovog Podgoričanina pronaađen je kilogram skanka.

Hapšenje su izvršili službenici Odsjeka za borbu protiv droge, preduzimajući mjere i radnje u cilju otkrivanja, suzbijanja i spriječavanja tzv. ulične prodaje opojne droge marihuana tipa skank i na taj način presjekli još jedan lanac tzv. ulične prodaje skanka.

"Službenici Odsjeka su, postupajući po operativnim saznanjima, u koordinaciji i po nalogu državnog tužioca u Višem državnom tužilaštvu a po prethodno pribavljenoj naredbi sudije za istragu Višeg suda u Podgorici, izvršili pretres stana koji koristi I.A. (20) iz Podgorice. Tom prilikom, službenici Odsjeka su pronašli i oduzeli četiri PVC pakovanja sa sadržajem biljne materije tamnozelene boje za koju se sumnja da je opojna droga marihuana tipa skank ukupne težine oko jedan kilogram, vagu za precizno mjerenje i novac u iznosu od 105 eura, za koji se sumnja da stečen vršenjem ovog krivičnog djela", saopštila je Uprava policije.

Kriminalistička obrada , kako se dodaje, upućuje na sumnju da se I.A. duži vremeniski period bavio nabavkom i stavljanjem u promet opojne droge skank u tzv. uličnu prodaju na području Podgorice, koju je nabavljao od za sada nepoznatog lica.

"Pronađena i oduzeta opojna droga biće upućena u Forenzički centar radi vještačenja.O događaju je obaviješten državni tužilac u VDT u Podgorici koji je naložo da se I.A. liši slobode i da mu se privede uz krivičnu prijavu zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga", zaključuje se u policijskom saopštenju.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.