Tužilaštvo: Sud se nije upuštao u ono što je dužan po zakonu
Mandić i Radunović

O presudi Mandića i Radunovića

Tužilaštvo: Sud se nije upuštao u ono što je dužan po zakonu

U Apelacionom sudu Crne Gore pred vijećem kojim je predsjedavala sudija Seka Piletić danas je održana sjednica na kojoj je razmatrana žalba Tužilaštva dostavljena na presudu kojom su lideri DF Andrija Mandić i Slaven Radunović oslobođeni optužbe da su prije dvije godine ispred Skupštine Crne Gore počinili krivično djelo "nasilna promjena ustavnog uređenja".

Prvostepenu oslobađajuću presudu 26. maja donio je sudija podgoričkog Višeg suda Vladimir Novović, a Tužilaštvo je žalbom od Apelacionog suda zatražilo da se ona ukine i vrati prvostepenom sudu na ponovno odlučivanje, pišu Novosti.

Po ocjeni Tužilaštva, sud se nije upuštao u ono što je dužan po zakonu, a to je da svestranom analizom svih dokaza izvede pravno valjan zaključak o tome da su optuženi počinili krivično djelo - pozivanje na nasilnu promjenu ustavnog uređenja.

Jedan od branilaca lidera DF očekuje da će sudije Apelacionog suda odbaciti žalbu Tužilaštva.

- Očekujem da sud odbaci žalbu i potvrdi presudu s obzirom na to da stav Tužilaštva nema nikakvog uporišta u činjenicama ovog postupka. Upravo iz tog razloga je Sud dva puta odbio optužni predlog zbog nedostataka razloga za osnovanu sumnju, dok je treći put kontradiktorni sudski postupak održan i bukvalno svaki sprovedeni dokaz je negirao optužbu - navodi Nikola Medojević, advokat odbrane.

Tužilaštvo je u žalbi navelo svoj stav da je tokom dokaznog postupka utvrđena krivica optuženih. Oni, takođe, dodaju da je pogrešan zaključak prvostepenog suda da su optuženi svojim riječima i djelima smirivali okupljene građane.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.