Maloljetnici opljačkali karate klub u Herceg Novom
Ilustracija

Podnijeta krivična prijava

Maloljetnici opljačkali karate klub u Herceg Novom

Službenici Uprave policije, Centra bezbjednosti Herceg Novi su, preduzimajući mjere i radnje iz svoje nadležnosti, rasvijetlili krivično djelo teška krađa počinjeno na štetu karate kluba „Bijela Carine“ i tom prilikom protiv jednog maloljetnika podnijeli krivičnu prijavu u redovnom postupku, dok su spisi predmeta za lice koje je, kako se sumnja, sa njim počinilo ovo krivično djelo, jer je zbog uzrasta krivično neodgovorno, dostavljeni nadležnom tužiocu na upoznavanje, saopšteno je iz policije.

Službenici CB Herceg Novi su podnijeli nadležnom tužiocu krivičnu prijavu protiv M.M. (15) iz Herceg Novog.

On je, kako se sumnja, sa  E.A. (13), počinio tešku krađu. Oni su, kako se sumnja, u noći između 20/21.10.2017 godine, došli ispred Doma kulture u Bijeloj, gdje se nalaze prostorije karate klub „Bijela Carine“, i tom prilikom upotrebom podesnog sredstva i fizičke snage provalili u unutrašnjost objekta i otuđili tri bicikla marke „Adria“ nakon čega su se udaljili u nepoznatom pravcu.

Sumnja se da je E.A. zamijenio bicikl sa jednim licem, dok je M.M. jedan otuđeni bicikl sakrio u blizini OŠ „Orijenski bataljon“. Materijalna vrijednost otuđenih bicikala je oko 500 eura.

Bicikli su pronađeni i vraćeni vlasniku.

O događaju je obaviješten državni tužilac za maloljetnike u Osnovnom državnom tužilaštvu u Herceg Novom, koji je naložio da se protiv M.M. podnese krivična prijava u redovnom postupku zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo teška krađa.

Drugo maloljetno lice E.A, je krivično neodgovorno zbog uzrasta ispod 14 godina, te su spisi predmeta koji se odnose na njega dostavljeni tužiocu u formi obavještenja. 

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.