Bjelopoljac optužuje sugrađanina: Pretukao me je, rekao je da ću jesti svoje meso
Hodžić saslušan u policiji

Senad Spahić teško povrijeđen

Bjelopoljac optužuje sugrađanina: Pretukao me je, rekao je da ću jesti svoje meso

Senad Spahić iz Voljavca kod Bijelog Polja tvdi da ga je prije desetak dana oteo sugrađanin Zijad Hodžić, a zatim ga tukao i prijetio mu da će ga odrobijati i da će “morati da jede svoje meso”, pišu Vijesti.

Spahić(50) je ispričao “Vijestima”  da  je Hodžić tog dana od njega tražio da mu uradi  stolarske radove u kući u Gubavču. Nakon prvog poziva i prijetnji, rekao je da se šalio i poveo ga je automobilom do kuće da uzmu mjere.

Bjelopoljac objašnjava da je pristao, jer izdržava četvoro djece, od kojih dvoje  zbog teške materijalne situacije nisu mogli da nastave studije.

Dodaje da ga je sugrađanin tokom vožnje hvalio kao dobrog stolara, nudeći novac unaprijed, što je  odbio:

“Kada smo stigli ispred kuće Zijad mi je pružio svesku, olovku i metar i srdačno me pozvao da uđem isped njega, rekavši: “ajde sad mjeri”. Rekao mi je: “Senčo brate, slabo su mi ovo majstori ozidali dolje pri dnu je uže pet centimetara pa dobro izmjeri donju stranu”, što sam i učinio, sagnuvši se. Tada sam dobio udarac u glavu i počeo je da me tuče. Rekao mi je da je ta kuća operaciona sala gdje on operiše ljude, da je robijao ranije pa će i zbog mene”.

Dodaje da ga je Hodžić držao za vrat dok  je krvario: “Prijetio mi je da će sjeći moje meso, koje ću morati živo da jedem dok dušu ne ispustim”.

Spahić je ispriča da je tada ispred Hodžićevih vrata vidio  Zijadovog komšiju S.B.   i jednog dvadesetogodišnjaka kojeg zna iz viđenja, koji  nisu reagovali na njegovo zapomaganje i preklinjanje da zovu ljekara i policiju.

Zahvalan je Interventnoj jedinici  policije, koja je  izuzetno brzo došla i pomogla mu.

Iz bjelopoljske Opšte bolnice  “Vijestima” su saopštili da je Spahić hospitalizovan zbog teških tjelesnih povreda - preloma vilične kosti i  da će danas biti otpušten na kućno liječenje. 

Iz Uprave policije “Vijestima” je rečeno da je Hodžić privođen 15. oktobra i pušten na slobodu nakon prikupljenih obavještenja, te da  čekaju izjašnjenje tužioca. 

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.