Razvoj ženskog preduzetništva u Rožajima

Radionice i individualna savjetovanja za žene

Razvoj ženskog preduzetništva u Rožajima

U subotu i nedjelju, 21. i 22. oktobra održane su radionice i individualna savjetovanja za žene vlasnice biznisa i potencijalne preduzetnice u Rožajama na teme marketinga, brendiranja i izrade biznis plana, u okviru projekta „Razvoj ženskog preduzetništva u opštini Rožaje“, kazali su iz Unije poslodavaca Crne Gore.

Projekat sprovodi opština Rožaje u partnerstvu sa Unijom poslodavaca Crne Gore, Fakultetom za državne i evropske studije i Asocijacijom poslovnih žena Crne Gore, uz finansijsku podršku Evropske unije. Opšti cilj projekta je unapređenje kvaliteta života u opštini Rožaje kroz osnaživanje žena u oblasti preduzetništva i promocija cjeloživotnog učenja.

Na dvodnevoj obuci i kroz individualna savjetovanja sa mentorkama, korisnice projekta i vlasnice biznisa su imale priliku da razmjene iskustva i steknu nova znanja u oblasti marketinga, promocije na društvenim mrežama, vođenja finansija i izrade biznis plana.

Tokom godinu dana trajanja projekta realizovan je program edukacije za žene koji se sastojao iz četiri tematske cjeline: osnove ženskog preduzetništva, izrada biznis plana, marketing i računovodstvo. Takođe, korisnicama projekta je pružena dodatna podrška u vidu mentorstva i logistike. Pokrenuta je Kancelarija za podsticaj ženskog preduzetništva i Ženski biznis inkubator u opštini Rožaje, prvi takve vrste u Crnoj Gori.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.