Krivokapić: Promjene u Crnoj Gori neizbježne
Ranko Krivokapić

Decenija od donošenja Ustava

Krivokapić: Promjene u Crnoj Gori neizbježne

Danas je, u organizaciji Udruženja pravnika Crne Gore, a pod pokroviteljstvom Fondacije “Petrović Njegoš”, organizovan okrugli sto povodom obilježavanja decenije od donošenja Ustava.

Jedan od učesnika bio je i Predsjednik Socijaldemokratske partije Ranko Krivokapić, koji je naglasio da je uvođenje podjele vlasti bilo ključni pomak za gradnju ustavnog sistema.

“Degradacija sve tri grane vlasti je bila konstantna, i vlast se vraćala iz ustavnog sistema u partiju. Ovo jeste prvi ustav pluralističke Crne Gore, ali deset godina poslije Crna Gora nije pluralistička u ustavnom smislu“, kazao je Krivokapić.

On je rekao da duboko vjeruje da će Crna Gora ući u fazu koja je neizbježna, dodajući da je Monteskje kazao da je „vječna istina da svako ko ima vlast može da je zloupotrijebi ako ne naiđe na pravu granicu“.

„Crna Gora se s tim suočava, i granice se pomjeraju. Znamo da će se te granice podići. Jer ako vjerujete u pravdu, a ne vjerujete da će zloupotrebe i bezakonje stati – nijeste pravi vjernik, odabrali ste pogrešan život“, naveo je Krivokapić, saopšteno je iz SDPa.

On je rekao da  vjeruje da je Ustav dovoljno snažan da izdrži promjene.

„Nijesam bio nesvjestan sa kim i u kojim uslovima pravimo Ustav. I zato su neke barijere u Ustavu izuzetno jake, jer sam znao da je sve spremno da se iznese na pazar u crnogorskim političkim uslovima“, kazao je Krivokapić.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.