Srpska lista pobijedila u svim opštinama sa srpskom većinom na Kosovu

Šampanjac na trgu

Srpska lista pobijedila u svim opštinama sa srpskom većinom na Kosovu

Srpska lista proglasila je sinoć pobjedu na lokalnim izborima u svih deset opština sa srpskom većinom na Kosovu i Metohiji.

Na centralnom gradskom trgu kod spomenika Knezu Lazaru u sjevernom dijelu Mitrovice predstavnici Srpske liste sinoć su slavili uz šampanjac, vatromet i zvuke trube, javlja Beta. Direktor Kancelarije Vlade Srbije za KiM Marko Đurić ocijenio je da je pobjeda Srpske liste velika pobjeda za srpski narod, da je to pobjeda za Srbiju, za jedinstvo i opstanak Srba na tom području.  

On je naveo da sada ujedinjeni oko jedinstvene, zajedničke srpske, ne stranačke, nego srpske nacionalne državne politike, Srbi na Kosovu i Metohiji imaju snagu da se za svoje interese bore i pred prištinskim institucijama i pred međunarodnom zajednicom. 

“Ova pobjeda je i velika odgovornost za sve ljude koji su dobili narodno povjerenje i povjerenje države. Više nego ikada ćemo i kontrolisati i pomagati da stvari ovde budu onakve kakve zaista treba da budu”, istakao je Đurić.  

On je naglasio da se nikada neće odustati od toga da se Kosovo i Metohija smatraju srcem Srbije.  

“Država Srbija biće čvršće nego ikada uz svoj narod na Kosovu i Metohiji. Kako država Srbija bude međunarodno, politički i ekonomski jačala, tako će jačati i naša pozicija ovde”, rekao je Đurić.

Gradonačelnik Sjeverne Mitrovice Goran Rakić nakon proglašenja pobjede zahvalio je graĐanima i istakao da je Srpska lista jasan pokazatelj koliko narod na Kosovu i Metohiji vjeruje svojoj državi, vjeruje Vladi Srbije i predsjedniku Republike Srbije Aleksandru Vučiću. 

"Ovo je pokazatelj koliko narod na Kosovu i Metohiji ceni rad, zalaganje naše države za naš opstanak i bolji život na Kosovu i Metohiji i koliko ne vjeruje prodavcima magle, manipulatorima i onima kojima je lični interes iznad svega", rekao je Rakić.  

Rakić, koji je i predsjednik Srpske liste, naglasio je da ga posebno raduje što Srpska lista nije pobijedila samo u Kosovskoj Mitrovici već u svih deset opština na Kosovu sa srpskom većinom. 

“Srpski narod je uvijek bio uz svoju državu i srpska država je bila uvijek uz svoj narod, tako je bilo I tako će ostati”, istakao je Rakić. 

Predstavnici Srpske liste saopštili su na konferenciji za novinare u štabu stranke da je njihov kandidat Srdjan Popović novi gradonačelnik Gračanice.

Izborni štab Srpske liste u opštini Zvečan saopštio je da je ubjedljivu pobjedu za gradonačelnika te opštine odnio Vučina Janković. 


 

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.