Pronađene dvije bombe u autobusu u kojem je bilo 57 putnika
Foto: N1

Autobus zaustavljen na Jarinju

Pronađene dvije bombe u autobusu u kojem je bilo 57 putnika

U autobusu kragujevačkih tablica sa 57 putnika, raseljenima koji su krenuli da glasaju na lokalnim izborima na Kosovu, a koji je zaustavljen na Jarinju oko podneva, pronađene su dvije ručne bombe i dva električna detonatora.

Kako je za portal KoSSev potvrdio zamjenik komandira Kosovske policije za region Sever Besim Hoti, bombe su deaktivirane.

"Vozač i vođa puta su zadržani. Potrebno je da se oni sada ispitaju u vezi sa ovim bombama i električnim detonatorima koji su pronađeni u autobusu. Slučajem se bavi i tužilac", dodao je Hoti, prenosi N1.

On nije mogao da precizira šta će se dogoditi sa autobusom odnosno da li će i kada nastaviti put ka sjeveru Kosova.

Administrativni prelaz Jarinje bio je u blokadi više od tri sata, koliko je trajao uviđaj a po poslednjim informacijama saobraćaj je oko 16 sati normalizovan.

Od jutros je više autobusa sa raseljenima sa KiM krenulo iz centralne Srbije ka Kosovu, kako bi glasali na lokalnim izborima. Neki od autobusa su i zaustavljeni na prelazu Bela Zemlja.

Na Kosovu i Metohiji danas se održavaju lokalni izbori, a 1,9 miliona građana moći će da glasa za predsjednike i odbornike u 38 opština.

 

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.