Proizvođač smartfona priznao da je špijunirao svoje korisnike
Ilustracija

Proizvođač smartfona priznao da je špijunirao svoje korisnike

OnePlus, kineski proizvođač pametnih telefona, priznao je da je špijunirao korisnike svojih proizvoda. Rukovodstvo kompanije uputilo je klijentima javno izvinjenje.

OnePlus je uhvaćen s kolekcijom personalizovanih podataka o korisnicima pametnih telefona, prenosi Radio Sarajevo.

Konkretno, kompanija je došla do kontakt listi, MAC-adresa, Wi-Fi, IMEI-broja, a informacije svake osobe su sačuvane. 

Predstavnik kompanije je objasnio da su im "podaci bili potrebni za poboljšanje kvaliteta proizvoda i praćenje potreba kupaca". 

"Uostalom, neželjeno sakupljanje informacija nije moguće isključiti", rekao je predstavnik OnePlusa. 

Da bi se opravdali pred korisnicima, programeri su obećali da će objaviti ažuriranja koja onemogućavaju prenos ličnih podataka.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.