Džumhur nakon osvajanja ATP turnira u Moskvi: Bila je ovo fantastična sedmica
Foto: AA

Druga titula ATP u karijeri

Džumhur nakon osvajanja ATP turnira u Moskvi: Bila je ovo fantastična sedmica

Damir Džumhur je u prvoj izjavi nakon današnjeg osvajanja ATP turnira u Moskvi istakao da je ovo bio fantastična sedmica za njega.

“Osvojio sam drugu ATP titulu u karijeri. Obje u Rusiji. Bila je ovo odlična sedmica i kraj godine. Trudiću se da u budućnosti budem još bolji“, kazao je Džumhur nakon preuzimanja trofeja Kremnlin kupa u Moskvi.

On je danas u finalu, rezultatom 2:1 u setovima, savladao Litvanca Rikardasa Berankisa i došao do druge ATP titule u karijeri. Prvu je osvojio prije dvije sedmice u Sankt Petersburgu.

No, nije to sve od Džumhura jer on u ovim trenucima igra i finale Kremlin kupa u konkurenciji parova. Džumhur se odmah nakon preuzimanja pehara u muškom singlu vratio na teren dvorane u Moskvi i bori se za trofej u dublu. 

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.