Aleksej Navaljni pušten iz zatvora
Aleksej Navaljni

Aleksej Navaljni pušten iz zatvora

Ruski opozicioni lider Aleksej Navaljni pušten je iz zatvora poslije 20 dana kazne zbog pozivanja na nedozvoljene proteste.

On je uhapšen 29. septembra kada je planirao odlazak na protest u gradu Nižnji Novgorod koji je bio dozvoljen, međutim osuđen je zbog pozivanja na drugi skup, odnosno nedozvoljeni protest u Sankt Peterburgu, rodnom gradu predsjednika Rusije Vladimira Putina.

Navaljni koji planira da se kandiduje za predsjednika na izborima u martu i ranije je bio u zatvoru zbog kazni koje se odnose na proteste.

Nakon izlaska iz zatvora, Navaljni je na društvenim mrežama izrazio nadu da će prisustvovati večerašnjim demonstracijama u Astrahanu.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.