Tužio aviokompaniju zbog
(Foto: Gettyimages

I dalje se služi

Tužio aviokompaniju zbog "pjenušavog vina umjesto šampanjca"

Nije svako pjenušavo vino šampanjac, a jedan čovjek je u misiji da to i dokaže.

Kanađanin Danijel Mekdaf tužio je Sunwing Airlines zato što je tokom ljeta, umjesto obećanog šampanjca, posluženo neko drugo pjenušavo vino. 

Dok je letio za Kubu, očekivao je dragocjeno piće iz francuske regije Šampanj, koje jedino i može da se naziva šampanjcem. Međutim, dobio je nešto drugo. 

Iz Sunwing-a kažu da je Mekdaf suviše doslovno shvatio njihove promo-materijale, u kojima su obećani "šampanjski odmori" i "šampanjska usluga", što je više korišteno da opiše nivo usluge, a ne konkretno piće. 

Aviokompanija zato njegovu tužbu naziva "frivolnom". 

Advokat Mekdafa, pak, tvrdi da njegov klijent nije sitničar, nego da pokušava da ukaže na poruke koje se šalju potrošačima. 

"Ako ćete mamiti mušterije promovisanjem nečega, a na kraju im ne date to nešto... niste pošteni", kaže advokat Sebastijan Paket. 

Sunwing ih je poslušao i iz materijala izbrisao svako pominjanje šampanjca. 

Penušavo vino se i dalje služi.

Newser

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.