Kinezi obezbijedili 2,55 miliona eura za rekonstrukciju Mosta na Đurđevića Tari
Dživei i Simović

Potpisali pisma razmjene između Vlade Crne Gore i Vlade NR Kine

Kinezi obezbijedili 2,55 miliona eura za rekonstrukciju Mosta na Đurđevića Tari

Potpredsjednik Vlade Crne Gore za ekonomsku politiku i finansijski sistem i ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja mr Milutin Simović i ambasador Narodne Republike Kine u Crnoj Gori Cui Dživei potpisali su danas, 20. oktobra pisma razmjene između Vlade Crne Gore i Vlade NR Kine o realizaciji studije izvodljivosti projekta rekonstrukcije Mosta na Đurđevića Tari.

Kako je saopšteno iz kabineta Simovića, razmjena pisama predstavlja implementaciju Sporazuma o privredno-tehničkoj saradnji dvije zemlje, kojim je usaglašeno da Vlada NR Kine obezbjedi 20 miliona juana, što je oko 2,55 miliona eura, bespovratne pomoći za rekonstrukciju Mosta na Đurđevića Tari i druge projekte.

"Kineska strana će u Crnu Goru uputiti eksperte koji će izraditi nacrt studije izvodljivosti rekonstrukcije, u cilju što skorijeg sprovođenja", saopšteno je.

Simović i ambasador Cui su konstatovali da dvije zemlje njeguju dobre i prijateljske odnose, koji se razvijaju na svim poljima saradnje od obostranog interesa. Današnja razmjena pisama je dodatna potvrda takvih odnosa i dokazuje spremnost da se postignuti dogovori i sporazumi realizuju u predviđenim rokovima.

Najavljeno je dalje produbljivanje saradnje, posebno u oblasti turizma, poljoprivrede, saobraćaja, energetike i infrastrukture. 
 

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.