Firenca: Pao kamen sa crkve, turista poginuo
Santa Kroče

Do daljnjeg zatvorena crkva

Firenca: Pao kamen sa crkve, turista poginuo

Španski turista poginuo je u Firenci kada je na njega sa jedne od najpoznatijih crkava tog grada Santa Kroče pao kamen, piše BBC.

Kako navode, kamen veličine 15 centimetara pao je na njega sa visine od 20 metara.

Identitet muškarca nije saopšten, samo da je imao 52 godine, dok lokalni mediji prenose da je živio u Barseloni.

Policija je zatvorila Santa Kroče crkvu za turiste do daljnjeg. 

BBC ističe da je jedan predstavnik crkve izjavio da je “šokiran“, kao i da je crkva redovno održavana poslednjih godina. 

U crkvi Santa Kroče sahranjeni su Mikelanđelo, Galileo i Makijaveli, a riječ je o jednoj od najpoznatijih turističkih atrakcija u Firenci.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.