Samsung razvija novu generaciju glasovnog asistenta Bixby
Ilustracija

Kao kontrolni centar ekosistema vašeg uređaja

Samsung razvija novu generaciju glasovnog asistenta Bixby

Nakon šest mjeseci otkako je Samsung razvio glasovnog asistenta Bixby, ovaj južnokorejski gigant saopštio je kako već razvija drugu generaciju asistenta koji će korisnicima dodatno olakšati i unaprijediti korišćenje pametnih uređaja.

Bixby 2.0 će biti sposobniji u obradi prirodnog jezika i predviđanju potreba korisnika, bez obzira na to o kojem pametnom uređaju se radi. Na ovaj način Samsung želi konkurisati glasovnim asistentkinjama Amazona i Applea koji se takođe utrkuju na tržištu kako bi zadržali korisnike njihovih uređaja.

Kako su kazali iz Samsunga, nova verzija Bixby će djelovati "kao kontrolni centar ekosistema vašeg uređaja", a moći će raditi uz sve Samsungove uređaje, od mobilnog do televizora ili zvučnika.

Poput Alexe ili Google Assistanta, Bixby će biti otvoren za druge proizvođače koji budu željeli nadograditi njihove uređaje ovim glasovnim asistentom.

Bixby 2.0 je od danas dostupan u beta verziji.

Podsjećamo, Samsung je razvio asistenta Bixby zajedno s novim Galaxy 8 u martu ove godine.

Međutim, bilo je potrebno određeno vrijeme dok je Bixby došao iz Južne Koreje do korisnika u Americi. Nije poznato da li će slična situacija zadesiti i Bixby 2.0, ali ljubitelji Samsungovih uređaja nadaju se da će tehno gigant riješiti ovaj problem na vrijeme.

Klix.ba

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.