Novljanin našao djevojku ispod duge
Foto: Radio Jadran

Potraga okončana

Novljanin našao djevojku ispod duge

Milica koja danas živi u Herceg Novom, i Milica koja živi u Beogradu javile su se redakciji portala Radio Jadran nakon objavljene informacije da fotograf Novljanin Đorđe Matković iz Minhena traži djevojku koju je uslikao ispod duge.

" Prva Milica koja mi se javila nije bila posve sigurna da je riječ o njoj. Tvrdila je da joj telefon neprestano zvoni i da je poznanici pitaju da li je to ona. Tražila je da joj pošaljem fotografiju na kojoj se vidi njeno lice. Kako nisam imao takvu fotografiju, a to nije ni bio cilj mog fotografisanja, poslao sam joj šest različitih fotografija te iste scene u punoj rezoluciji. Povećanjem slike je dosla do zaključka da je to ona – i kupaći kostim je čak isti – otkriva Đorđe Matković za Radio Jadran.

Milica iz Beograda mu se, kaže, javila narednog dana i poslala screenshot maila kojeg mu je poslala u avgustu 2014. godine, ali vjerovatno pogrešno adresiranog.

"Moguće da je završio kao spam, a ja nisam obratio pažnju da je riječ o važnoj poruci. Prva, ali ne i prava Milica je bila radosna zbog slika, ali veoma razočarana zbog mnogih bezobraznih i bezobzirnih komentara, koji su se masovno pojavili na drugim sajtovima, koji su preuzeli tekst Radio Jadrana. Pročitao sam poneke i mogao sam da je shvatim", kazao je Đorđe.

On je mišljenja da je ta prva Milica bila pogrešna zbog nevjerovatnog spleta okolnosti i slučajnosti. Njen rođendan se poklapa sa navedenim, a i poznanici su joj sugerisali da je to ona, jer je u to vrijeme ljetovala u Herceg Novom.

"Ja toj prvoj Milici ne prebacujem, dešavaju se u životu svakakve stvari. Ne smatram da je tu bilo nikakve zle namjere", navodi Đorđe.

Redakciji Radija Jadran je priložio korespodenciju sa Milicom iz Beograda, pa smo, eto, imali “dokaz”da je riječ o pravoj Milici. Tako je potraga i okončana.

Đorđe Matković je otkrio da je povodom ovog “slučaja” dobio veliki broj mailova sa svih strana, iz Minhena, Beograda, Herceg Novog, pa čak i iz Australije. Svi su bili puni hvale i pozitivnih komentara, osim jednog Novljanina, koji mu je, kaže, održao moralno predavanje zbog snimanja bez prethodne dozvole.

Ali, da je zatražio dozvolu, izgubila bi se spontanost događaja i od ove zajedničke “regionalne “ i pomalo romantične potrage ne bi bilo ništa.

Izvor: Radio Jadran

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.