Albanska policija zaplijenila četiri tone kanabisa
Ilustracija

Pokrenuti disciplinski postupci protiv 12 policajaca

Albanska policija zaplijenila četiri tone kanabisa

Tokom sinoćnje policijske akcije u Vlori, na jugu Albanije, zaplijenjene su četiri tone kanabisa, a jedna osoba je uhapšena.

Zamjenik generalnog direktora albanske policije Rebani Jaupi izjavio je danas na konferenciji za medije da je u stanu u mjestu Babica pronađena značajna količina narkotika. 

"Prilikom mjerenja, utvrđena je masa od 3.978 kilograma kanabisa. Policija je uhapsila vlasnika droge, 31-godišnjeg državljanina Albanije te je zaplijenila narkotik kao dokazni materijal kao i gumeni čamac", izjavio Jaupi, javlja Anadolija.

Ova policijska akcija uslijedila je nakon višemjesečne istrage i nedavnog objavljivanja dokumenata nastalih nakon prisluškivanja italijanskih organa. 

Istovremeno, albanska policija je danas potvrdila i da su pokrenuti disciplinski postupci protiv 12 policijskih službenika u Elbasanu. 

"Policijske snage su prije oko mjesec dana prilikom rutinske kontrole suočile s nekoliko sumnjivih osoba ali, nažalost, nisu bile na visini zadatka", saopštila je albanska policija. 

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.