Bijelo Polje: Psi napali stado ovaca
Ilustracija

Drugi napad za kratko vrijeme

Bijelo Polje: Psi napali stado ovaca

U selu Brčve oko deset kilometara udaljenog od Bijelog Polja, domaćinu Dejanu Merdoviću, psi lutalice juče su poharale stado ovaca, pišu Dnevne novine.

Tokom krvavog pira jedna ovca je teško ranjena, a tri su pobjegle. Inače, u toru, koji se nalazi nedaleko od porodične kuće bilo je 50-ak ovaca.

Vlasnikov stric Vukašin Merdović ispričao je da je srećna okolnost što je porodica primijetila šta se dešava.

“Sinovac Marjan, izašao je na terasu i vidio kako ovce bježe, a psi unutar tora trče za njima. To je ovce spasilo, jer bi psi napravili pravi pokolj. Kad smo vidjeli šta se dešava krenuli smo prema toru, a poveliki psi su pobjegli u nepoznatom pravcu. Epilog je da je jedna teško ranjena, a tri pobjegle u nepoznatom pravcu”, ispričao je Vukašin.

Ističe da su kasnije došli veterinari, koji su ukazali pomoć ranjenoj ovci i napravili zapisnik o stanju ostalih ovaca.

Ovo je drugi slučaj, za kratko vrijeme, da Merdovićima upadaju psi lutalice u tor sa ovcama.

Pozvali su nadležne da preduzmu mjere te da ih zaštite od pasa lutalica.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.