Bler ponudila pomoć u procesu izgradnje i jačanja kapaciteta institucija i javne uprave
Marković razgovarao sa Čeri Bler

Marković razgovarao sa Čeri Bler na Svetom Stefanu

Bler ponudila pomoć u procesu izgradnje i jačanja kapaciteta institucija i javne uprave

Predsjednik Vlade Crne Gore Duško Marković sastao se na Svetom Stefanu tokom Global Citizen Foruma sa britanskom pravnicom Čeri Bler, saopšteno je iz Vladine službe za odnose s javnošću.

Na sastanku je iskazana obostrana zainteresovanost za saradnju sa Fondacijom Čeri Bler i njenom kancelarijom koja je specijalizovana za arbitraže, medijacije i javno pravo. 

Marković je upoznao Čeri Bler sa rezultatima Vlade na vanjskopolitičkom i ekonomskom planu i "informisao da se sada u vanjskoj politici fokusiramo na okončanje pristupnih pregovora o članstvu u Evropskoj uniji, a na unututrašnjem planu na daljoj izgradnji institucija i unapređenju njihovog rada, na vladavini prava i stalnom poboljšanju poslovnog ambijenta". 

"Čeri Bler je ponudila našoj zemlji pomoć u procesu izgradnje i jačanja kapaciteta naših institucija i javne uprave kao i u opštem povećanju efikasnosti naše administracije. Dogovoreno je da komunikacija na ovu temu bude nastavljena", navodi se u saopštenju.

Marković je zamolio Čeri Bler da prenese njegove posebne pozdrave suprugu, nekadašnjem predsjedniku Vlade Ujedinjenog Kraljevstva Toniju Bleru.

 

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.