Policija pronašla sedam eksplozivnih naprava ručne izrade
Foto: Uprava policije, eksploziv za nezakonit izlov ribe

Traže se lica koja su ga izdradila

Policija pronašla sedam eksplozivnih naprava ručne izrade

Granična policija Ulcinja juče je u uvali Valdanos, sakrivene u šiblju, pronašla sedam eksplozivnih naprava za koje se sumnja da su bile namijenjene vršenju krivičnog djela nezakonitog izlova ribe.

"Sedam eksplozivnih naprava koje su pronađene i izuzete su ručne izrade, sa inicijalnim kapislama i štapinima.

Sa eksplozivnih naprava su izuzeti brisevi radi analiza. O događaju je obaviješten državni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Ulcinju. Eksplozivne naprave će biti upućene u Forenzički centar radi vještačenja", saopšteno je iz Uprave policije.

eksplozivzanezakonitiizlovribe2

Foto: Uprava policije, eksploziv za nezakonit izlov ribe

Službenici Odjeljenja bezbjednosti Ulcinj, u sadejstvu sa drugim organizacionim jedinicima, preduzimaju aktivnosti na identifikovanju lica koja su eksploziv izradila, pripremila i sakrila kako bi ga, kako se sumnja, aktivirala radi nezakonitog izlova ribe u moru.

"Službenici Uprave policije MUP-a inače, sa drugim nadležnim organima, preduzimaju mjere i radnje na otkrivanju, sprječavanju i suzbijanju nezakonitog izlova ribe u moru i jezeru, a u tu svrhu od strane Vlade je formirana i radna grupa čiji je zadatak otkrivanje, dokumentovanje i procesuiranje ovih slučajeva.

Treba napomenuti da policija u slučaju otkrivanja nezakonitih radnji na moru postupa shodno operativnim podacima, kao i po prijavama građana. Stoga pozivamo građane da saznanja koja imaju o nezakonitom ribolovu i licima koja se bave ovim nezakonitim radnjama prijave policiji", saopšteno je iz UP.

Prijave nelegalnih aktivnosti na Skadarskom jezeru mogu se prijaviti dežurnoj službi OGB Tuzi putem telefonskih brojeva 067 174 246 i 020 875 998.

Kada je u pitanju prijavljivanje ovih nezakontih aktivnosti na moru, brojevi za prijave građana su sljedeći: Bar: 067 184 018 – Stanica granične policije Bar – GP Luka Bar; Budva: 067 184 285 – Jedinica granične policije Budva; Herceg: Novi – 067 184 773 – Jedinica patrolnih brodova i čamaca Herceg Novi; i Ulcinj: 067 187 196 – Jedinica patrolnih čamaca Ulcinj.

"Brojevi za pozive su dostupni 24 časa a građani osim ovih brojeva sve nezakonitosti mogu prijaviti i na besplatni policijski broj 122 kao i na bilo koji drugi način putem službenih kontakata", poručuju iz UP.

                                                                                            

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.