Ford povlači 1,3 milion vozila zbog problema sa vratima
Ilustracija

U Sjevernoj Americi

Ford povlači 1,3 milion vozila zbog problema sa vratima

Kompanija Ford objavila je povlačenje 1,3 milion vozila u Sjevernoj Americi zbog potencijalnog problema sa vratima.

Iz Forda su u srijedu saopštili da na nekim vozilima zamrznuta reza vrata, te zakrivljen ili oštro uvrnut pokretni kabl mogu dovesti do toga da se vrata ne otvore ili ne zatvore, prenosi Anadolija.

Ukoliko vlasnici vozila otvaraju i zatvaraju takva vrata, ona mogu djelovati zatvorena, ali reza od brave se možda neće u potpunosti uklopiti, što povećava rizik da dođe do povreda.   

Kompanija je navela da za sada nema nikakvih informacija da je problem sa vratima izazvao povredu ili neku nesreću.

Dodaje se da povlačenje obuhvata modele Forda F-150 proizvedene od 2015. do 2017. godine, te Super Duty iz 2017.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.