Crna Gora lider u korišćenju novih servisa INTERPOL-a
Foto: Gov.me

Kancelarija u PG jedinstveni primjer

Crna Gora lider u korišćenju novih servisa INTERPOL-a

Potpredsjednik Vlade za politički sistem, unutrašnju i vanjsku politiku Zoran Pažin sastao se danas sa generalnim sekretarom INTERPOL-a Jirgenom Štokom, u okviru njegove zvanične posjete Crnoj Gori.

Pažin je, kako je saopšteno iz Vlade, kazao da je Crna Gora u potpunosti posvećena ispunjavanju ciljeva INTERPOL-a i da smo zahvalni što smo u mogućnosti da koristimo informacione sisteme i baze podataka ove značajne globalne organizacije.

tok je saopštio da je Crna Gora lider u korišćenju novih servisa te Međunarodne kriminalističko-policijske organizacije. Takođe, on je na današnjem sastanku kazao da je kancelarija INTERPOL-a u Podgorici jedinstveni primjer među članicama koji koristi sve važne sisteme te globalne platforme za razmjenu informacija.

Generalni sekretar INTERPOL-a je, između ostalog, podsjetio da je Crna Gora korisnik i novih projekata INTERPOL-a, te izrazio spremnost da takav stepen uključenosti Crne Gore bude omogućen i u sklopu planiranih programa saradnje te međunarodne policijske organizacije.

Štok je posebno pozdravio posvećenost i političku podršku Vlade Crne Gore resornim organima zaduženim za saradnju sa INTERPOL-om.

"Sagovornici su zajednički apostrofirali važnost pune posvećenosti svih država članica INTERPOL-a ispunjavanju postavljenih ciljeva saradnje i jačanja međusobnog povjerenja. Zaključeno je da novi globalni izazovi i bezbjednosne prijetnje iziskuju zajednički odgovor svih država članica, posebno kada su u pitanju borba protiv terorizma i suzbijanje djelovanja organizovanih kriminalnih grupa na međunarodnom nivou", stoji u saopštenju Vlade.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.