Presuđeno u korist deset bivših radnika hotela Riviera
Hotel Riviera

Zbog duga od 40 hiljada eura za plate

Presuđeno u korist deset bivših radnika hotela Riviera

Osnovni sud u Herceg Novom donio je presudu u korist deset bivših radnika hotela Riviera u Njivicama, koji su tužili bivšeg vlasnika, kompaniju JT Investment limited, zbog duga od 40 hiljada eura za plate.

Advokat radnika, Petar Zloković, kazao je Pobjedi da će sačekati da prođe žalbeni rok od 15 dana, pa će, ako tužena strana ne podnese žalbu, presuda biti pravosnažna.

"Ukoliko bivši vlasnik ne bude želio da izmiri dugovanja, moguće je i da se obratim državi za pomoć, jer je riječ o 40 hiljada eura, a ne o četiri miliona", kazao je Zloković.

On je podsjetio da je sud nedavno prihvatio njegov zahtjev za privremenu mjeru na zemljište na kome se hotel nalazi i da će po pravosnažnosti presude razmotriti kako da radnici naplate potraživanja.

Hotel je zatvoren krajem oktobra prošle godine, a radnici su ostali bez posla u martu ove godine, kada su vlasnik i izvršni direktor hotela napustili i objekat i Herceg Novi.

Radne knjižice im nijesu uručene. Hotel je u avgustu kupila kompanija Montenegro hotels iz Kotora za 6,8 miliona eura.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.