Vuković: Opozicija uvlači međunarodne organizacije da rade ono što je njihov zadatak
Miodrag Vuković

Nova manipulacija

Vuković: Opozicija uvlači međunarodne organizacije da rade ono što je njihov zadatak

Poslanik DPS-a Miodrag Vuković ocijenio je za Pobjedu da je stav građanske opozicije da neće pregovarati sa vladajućom partijom bez posredovanja OEBS-a nova manipulacija tih opozicionih strana.

Nakon sastanka “građanske petorke”, lider SNP-a Vladimir Joković rekao je da te partije “neće pregovarati direktno sa DPS-om, bez posredovanja OEBS-a“.

“Najgore od svega je pokušaj da spas traže van Crne Gore, u novoj enormnoj manipulaciji da je potrebno da neko bude medijator. Niko neće da prihvati njihovu bačenu rukavicu jer sve ocjene govore da je Crna Gora zrela politička zajednica i da sve unutrašnje probleme koje ima sama rješava”, rekao je Vuković.

Prema njegovim riječima, opozicija takvim zahtjevima demonstrira i neznanje.

“Ne može i nikada nije bilo da sve demokratske međunarodne strukture imaju kapacitet da budu čak i medijatori. Ne znaju ni šta je medijacija i posredovanje. Ne znaju koji politički kapaciteti treba da se ispune da bi se došlo do međunarodne legitimacije takvog zahtjeva a toga nema u Crnoj Gori i to ih žulja. Hoće da uvuku međunarodne organizacije da rade ono što nije njihov demokratski i institucionalni kapacitet i zadatak. OEBS može da nudi samo dobre usluge onima koji imaju iskrene namjere da demokratskim postupcima riješe otvorena pitanja. Sve u svemu jure vlastiti rep”, ocjenjuje Vuković.

On je kazao da je dovoljno „pustiti opoziciju da pričaju o sebi i iz toga izvući sav besmisao pozicije u kojoj se nalaze i još besmisleniju suštinu njihovih zahtjeva”.

“Dovoljno je pročitati saopštenje Demokratskog fronta u kome se govori o onom drugom dijelu opozicionog fronta u Crnoj Gori “,smatra Vuković.

Poslanik DPS-a je rekao da su to strukture koje su u raskoraku sa crnogorskom stvarnošću i nalaze se u ćorsokaku iz koga izlaza za njih nema.

“Tamo su svojom voljom. Hoće da se inate i dalje sa crnogorskom stvarnošću, sa ocjenama većine građana Crne Gore, sa pozitivnim stavovima međunarodne zajednice”, kazao je Vuković.

Uputio je i zaključnu poruku za crnogorsku opoziciju.

“Vrata su otvorena od kada ste izašli. Vratite se tamo đe se razgovora, dogovara i konfrontira u demokratskom dijalogu”, poručio je Vuković.

 

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.