Zapalili službeno vozilo da bi prikrili štetu nastalu skakanjem po automobilu
Foto: Jedro.me

Za samo deset sati identifikovani počinioci

Zapalili službeno vozilo da bi prikrili štetu nastalu skakanjem po automobilu

Policija je za samo deset sati identifikovala i uhapsila Aleksandra Sekulovića (19) i Rajka Mihajlovića (18) koji su u noći između ponedjeljka i utorka polili benzinom pa zapalili službeno vozilo "dačia daster" koje je koristio službenik granične policije Svetislav Filipović.

Podjsećamo juče oko 3,30 časova ujutru je u Makedonskom naselju u Baru podmetnut požar na službenom policijskom vozilu „Dacia Duster“, na kojem je nastala totalna materijalna šteta. Požar se proširio i na vozilo, vlasništvo fizičkog lica, koje je bilo parkirano do ovog vozila a na kojem su takođe nastala oštećenja.

Službenici CB Bar su, odmah po prijavi događaja, preduzeli intenzivne aktivnosti na njegovom rasvjetljavanju i ubrzo nakon toga su došli do identiteta osumnjičenih, Sekulovića i Mihajlovića iz Bara, kao i do motiva izvršenja ovog krivičnog djela. Oni su uhapšeni u večernjim časovima.

"Naime, operativne aktivnosti i kriminalistička obrada upućuju na sumnju da su A.S. i R.M, prolazeći prešice kroz Makedonsko naselje, uočili službeno policijsko vozilo „Dacia Duster“, koje je vidno obilježeno policijskim oznakama, te da su se potom popeli na haubu a zatim na krov vozila po kojem su skakali. Oni su na taj način, vandalskim ponašanjem, sumnja se, prouzrokovali štetu na službenom vozilu u vidu ulubljenja i oštećenja limarije. Njih dvojica su potom otišla ali su se ubrzo vratila noseći flašu sa benzinom i zatim su, kako se sumnja, u cilju prikrivanja tragova vandalskog ponašanja na štetu imovine Uprave policije, odnosno oštećenja koja su prouzrokovali na vozilu, polili vozilo benzinom i prouzrokovali požar na vozilu nakon čega su se udaljili", saopšteno je iz Uprave policije.

Osumnjičeni Sekulović i Mihajlović će danas, uz krivičnu prijavu, biti privedeni nadležnom tužiocu, zbog osnovane sumnje da su počinili krivično djelo izazivanje opšte opasnosti.

 

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.