Vujičić sprema tužbu protiv ŽICG

Voz ukočio ispred automobila

Vujičić sprema tužbu protiv ŽICG

Ra­doj­ka Vu­ji­čić tu­ži­će Že­lje­znič­ku in­fra­struk­tu­ru zbog pre­tr­plje­nog stra­ha i ugro­ža­va­nja bez­bjed­no­sti pri­lo­kom pre­la­ska pru­žnog pre­la­za kod gro­blja u Za­go­ri­ču.

Ona je u po­ne­djeljak uju­tro, u 3.05 ča­so­va, po­ku­ša­la auto­mo­bi­lom da pre­đe pre­ko pru­ge jer je ram­pa bi­la po­dig­nu­ka ka­da se tik uz njen auto za­u­sta­vio tert­ni voz. Sig­na­li­za­ci­ja na pru­žnom pre­la­zu ni­je ra­di­la. 

"Iz Za­go­ri­ča sam kre­nu­la pre­ma gra­du i u 3.05 ča­so­va pre­la­zi­la pru­gu. Pred­njim toč­ko­vi­ma sam već bi­la pre­šla ka­da se voz od­jed­nom stvo­rio. Pod uto­va­rom je bio pa je po­la­ko vo­zio, jer da ni­je si­gur­no bi me uda­rio. Uko­čio je i po­čeo da vi­če, što pot­pu­no ra­zu­mi­jem jer je i ma­ši­no­vo­đa bio pod stre­som. Po­ka­zao mi je da na­sta­vim da pre­đem kad sam već toč­ko­vi­ma bi­la na ši­na­ma, ali ja sam se od šo­ka vra­ti­la u ri­kverc. Ma­ši­no­vo­đa je po­sli­je to­ga 25 mi­nu­ta po­ku­ša­vao lo­ko­mo­ti­vu da vra­ti u po­gon i da kre­ne, jer je pot­pu­no bio za­u­sta­vio voz. Iz­me­đu pred­njeg di­je­la lo­ko­mo­ti­ve i mog vo­zi­la ni bi­lo po­la me­tra. Ram­pa se ni­je uop­šte spu­sti­la ni­ti je da­va­la bi­lo ka­kav sig­nal. Tu­ži­ću Že­lje­zni­čku in­fra­struk­tu­ru za šok i stres ko­ji sam pre­ži­vje­la. Sve ovo mo­gu da pro­vje­re sa ma­ši­no­vo­đom. Čo­vjek je vi­kao, pso­vao, i ne ču­dim mu se, bio je u šo­ku. Ima­la sam sre­ću, a pi­ta­nje je da li će ne­ko dru­gi ima­ti sre­će ka­da bu­de pre­la­zio pre­ko pre­la­za gdje sig­na­li­za­ci­ja ne ra­di", ka­že Vu­ji­čić. 

Ona je po­ku­ša­la da stu­pi u kon­takt sa za­po­sle­ni­ma u Že­lje­znič­koj in­fra­struk­tu­ri. 

"Či­ta­vo ju­tro po­ku­ša­va­la sam da do­bi­jem ne­kog iz Že­lje­znič­ke in­fra­struk­tu­re i da pro­vje­rim da li ta ram­pa ra­di ili ne, ili da li ti ko­ji spu­sta­ju ram­pe spa­va­ju u to vri­je­me. Ka­da sam is­pri­ča­la si­tu­a­ci­ju sa­mo su me vr­tje­li sa jed­nog na dru­gi broj. Upu­ti­li su me na jed­nog od za­po­sle­nih i da­li mi nje­go­vih ne­ko­li­ko bro­je­va, ali ga ni­je­sam uspje­la do­bi­ti jer se ni­je htio ja­vi­ti na te­le­fon. Ni­ka­da se ovo ra­ni­je ni­je de­ša­va­lo, a če­sto pro­la­zim tu­da", ka­že Vu­ji­čić. 

Vu­ji­čić na­vo­di da ram­pa kod kam­pa u Za­go­ri­ču uvi­jek ra­di, ali da isti pro­blem sa sig­na­li­za­ci­jom ima i pre­laz u na­se­lju Ze­le­ni­ka. Ona is­ti­če da je taj pre­laz ne­be­zbje­dan jer on ne­ma ni ram­pu. 

"Ba­vim se po­slom ten­de­ra i vi­dim da Že­lje­zni­ca ob­ja­vlju­je mi­li­on­ske ten­de­re, a ram­pe im ne ra­de. Za­ni­ma me gdje su te pa­re. Da im ne ra­di ram­pa na fre­kvent­nom pre­la­zu ne ra­zu­mi­jem", is­ta­kla je Vu­ji­čić. 

Dan

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.