Dječak ukrao autobus i vozio ga šest kilometara
Ilustracija

Jurilo ga 10 patrola

Dječak ukrao autobus i vozio ga šest kilometara

Dječak star 12 godina iz Niša koji je 15. oktobra sa parkinga u Beogradskoj ulici ukrao međugradski autobus požarevačkog prevoznika „Ariva“ i vozio ga niškim ulicama, krenuo je kod svog đeda da se pohvali jer mu je životni san bio da vozi autobus.

"Dječaku je životni san da vozi autobus. Nikome nije jasno kako je naučio da vozi tako veliko vozilo. Kao mali se često vozio autobusom pa je gledao vozače u gradskom prevozu kako startuju autobus i mijenjaju brzine, ali je prosto nevjerovatno da tako nešto sam nauči. Ovo mu, inače, nije prvi put da se nađe za volanom. Ranije su ga zatekli za upravljačem automobila jedne svoje rođake, ali autobus je mnogo veći, i odrasla osoba bi se zamislila prije nego što sjedne za vozan autobusa i sa vozačkom dozvolom a kamoli dijete", pričaju poznanici.

Dečak je rješenjem Centra za socijalni rad u Nišu smješten u hraniteljsku porodicu prije pet mjeseci. On se toga dana javio hraniteljima i pitao da ide da se prošeta po kraju u kojem živi.

Hranitelji su mu dozvolili, uz obećanje da vrati za dva sata, ne sluteći šta će da uradi. Pošto ga nije bilo poslije četiri sata, zvali su ga na telefon, ali se nije javljao. Onda ih je pozvala policija.

"Dječak se smijao kada je došao kući. Pričao je da ga je jurilo 10 policijskih vozila dok je vozio autobus po cijelom gradu. Rekao je da je morao da se zaustavi jer su mu prepriječili put. Očigledno je da je to za njega bila odlična zabava ali je sreća da nije zgazio nekog pješaka ili izazvao saobraćajnu nesreću s obzirom da ima svega 12 godina i da još nema položen vozački ispit"  pričaju u naselju u kojem dječak živi.

Dječak je podigao nišku policiju na noge nakon što je prijavljeno da ukradenim međugradskim autobusom vozi po Nišu! Saobraćajce je alarmirao jedan komunalni policajac kome se učinilo da za volanom autobusa sjedi dijete, nakon čega je počela potjera.

Dječak je uspio da pređe šest kilometara autobusom od Beogradske do Hilandarske ulice, bukvalno ga ne ogrebavši, prije nego su ga policajci pronašli i zaustavili.

Blic

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.